Łosoś na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    4 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • rozmaryn świeży

    1 gałązka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyj, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Na wierzch ułóż plasterki z cytryny. Włóż do naczynia parującego. Paruj ok 20 minut. Podawaj z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 10.01.2017 19:16
na pewno smaczny :)
IKrakowianka 07.01.2017 18:53
idealna prezentacja dania!
ania2610 07.01.2017 18:17
delikatny i pyszny!
2milutka 07.01.2017 17:18
smaczny łosoś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat