Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Łosoś na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 40 dkg
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 1,5 litra
sok z cytryny 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na parze

Kroki postępowania

1
Łososia umyć.
Krok 1 - Łosoś na parze foto
2
Pokroić na porcje i posypać pieprzem cytrynowym.Odłożyć do lodówki.
Krok 2 - Łosoś na parze foto
3
Wlać wodę do naczynia w którym będziemy parować ,wyjąć łososia z lodówki.
Krok 3 - Łosoś na parze foto
4
Parować pod przykryciem .
Krok 4 - Łosoś na parze foto
5
Po 10 minutach wyjmujemy.
Krok 5 - Łosoś na parze foto
6
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny . Możemy podawać z warzywami ,z ryżem ,z kaszą z ziemniakami przygotowanymi na parze.
Krok 6 - Łosoś na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 20.03.2015 23:13
zdrowy i dobrze doprawiony
erym 20.03.2015 22:13
bardzo cytrynowy :)
Joannasz3190 20.03.2015 22:13
Pyszności :)
jagoda5913 20.03.2015 22:09
Wkradł się błąd w przepisie :-) ma być 1,5 litra wody do parowania a nie soku z cytryny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak