Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na biało

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz
ząbki czosnku 3
śmietany kremówki 25 ml
oliwa
łosoś 1 ze skórą

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na biało

Sprawioną rybę zalać osoloną wodą,dodać lisc laurowy Prymat i gotować na wolnym ogniu przez ok.0,5 godz.(mozna pociac rybę,aby było łatwiej).Podczas gotowania przygotować sos śmietanowy.Śmietanę wymieszac z majerankiem Prymat,odrobina soli i pieprzem.Wszystko podgrzać z odrobina oliwy.Ugotowana rybę posypać majerankiem Prymat i polac ciepłym sosem.Podawać na ciepło z ziemniakami i warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak