Łosoś miodowo-musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    350 gram
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

350g filet łososia ze skórą-świeży
NA MARYNATĘ:
2 czubate łyżeczki musztarda rosyjska-ostra
2 czubate łyżeczki miód (u mnie wielokwiatowy)
1 plaster limonki (1cm)
1/2 płaska łyżeczka sól morska
2 łyżeczki nać pietruszki (umyta,osuszona i posiekana)
pieprz kolorowy wg.uznania
DODATKOWO:
folia aluminiowa
naczynie żaroodporne
olej do posmarowania naczynia żaroodpornego

Z w/w składników robimy marynatę do naszej ryby-mieszamy.

Z fileta łososia usuwamy łuski.Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Kroimy go na dwie równe części
Naczynie smarujemy olejem i w nim układamy porcje ryby.Na każdą rozsmarowujemy naszą marynatę.Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce ok.1h
Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180*C (grzanie góra-druga półka od góry) i pieczemy 30 minut.

Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :=)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 20:06
Dobra ryba.
daria2911 17.09.2012 13:12
uwielbiam łososia
GOSIA18 17.09.2012 09:45
Również zamierzam upiec łososia, pyszny
evita0007 17.09.2012 08:35
Ja tez Evi :-)
Ewa104 17.09.2012 08:34
Takiego pysznego "ososia" to ja zawsze i chętnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat