Łosoś marynowany w oliwie z oliwek z czosnkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

  • oliwa

  • czosnek

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Specjalnie nie podaję proporcji ponieważ przepis na pewno się uda beż względu na ilość produktów.

Łososie wędzonego (najlepiej filet, nie plastry) kroimy w kostkę.

Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki i mieszamy z łososiem. Posypujemy posiekanym koperkiem a następnie zalewamy oliwą z oliwek tak , aby łosoś był zanurzony w oliwie.

Mieszamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).

Wyśmienite ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 06.11.2011 19:45
pycha
romanrafal 09.03.2011 14:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat