Łosoś \"KOSTKA\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • przyprawa uniwersalna

  • filet z łososia

    1 szt
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy skórę i porcjujemy na kawałki w kształcie prostokątów (około 6x10cm). Następnie nacieramy każdy szczyptą przyprawy uniwersalnej.
W miseczce roztrzepujemy jajko. Maczamy w nim kolejno każdą porcję łososia, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu do czasu uzyskania złotego koloru z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 08.01.2012 16:46
SUPER
smakowita 20.12.2011 13:00
ale smakowita rybka
Adamorek 05.10.2011 12:31
zdrowa rybaka
motomaniak 03.06.2011 10:46
wyglada pysznie
Edyta38 24.03.2011 21:04
palce lizać
banditka 30.09.2010 19:41
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat