Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 g
  • imbir świeży

    5 cm
  • sos sojowy

    8 łyżek
  • Syrop:

    8 łyżek
  • oliwa

    3 łyżki
  • ryż

    dodatek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto
łososia myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Jeśli ma ości to wyciągamy
Krok 2 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto
tyle samo sosu sojowego co syropu klonowego mieszamy w miseczce. Dodajemy pokrojony w paseczki imbir i zalewamy naszego łososia. Minimum 30 minut musi leżeć w naszej zalewie ale im dłużej tyl bardziej przesiąknie łosoś smakami. Najlepiej zostawić łososia na noc w lodówce
Krok 3 - Łosoś idealny z syropem klonowym i imbirem foto
Smażymy na oliwie z dwóch stron po 2 minuty następnie wlewamy zalewę i smażymy jeszcze 2 minuty podlewając rybkę.
Podajemy z ryżem.
Gwarantuję że lepszego łososia nie jedliście

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 17.02.2014 21:00
świetne połączenia smaków
sylwia_sl 17.02.2014 17:23
Taka orientalna wersja bardzo mi odpowiada. Na pewno wykorzystam ten przepis !
Krzysztof15 17.02.2014 17:10
bardzo lubie łososia
pawel123 17.02.2014 16:37
ale pyszności mniam
mitek111 17.02.2014 16:14
pięknie wygląda
Marta1986 17.02.2014 15:18
pyszne mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat