ŁOSOŚ GRILOWANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • łosoś

    4 plastry
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cytryna

    4 plasterki
  • cebula

    2 szt
  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • masło

    10 dkg
  • żółtka

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • bulion

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry łososia natrzeć ze wszystkich stron olejem wymieszanym z sokiem z cytryny solą i pieprzem. Następnie można panierować w bułce tartej, a panierkę dobrze przyklepać. przygotować sos z podanych składników . Rybę ułożyć na ruszcie grilla pod ruszt podstawić brytfannę na spływający tłuszcz. Grillować z każdej strony po 3 minuty. Porcje ryby przybrać plasterkami cytryny a sos podawać oddzielnie. Podawać z krokietami ziemniaczanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina45 19.10.2010 09:55
Smaczne :)
edyta51 09.09.2010 19:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat