Łosoś grillowany

Łosoś grillowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    300 gram
  • pieprz cytrynowy

    1/4 łyżeczki
  • koperek Prymat

    1/4 łyżeczki
  • przyprawa do ryb

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia opłukać, odszyć i osuszyć na ręczniku. Posypać przyprawami i koperkiem. Pozostawić na godzinę. Rozgrzać patelnię grillową lub tradycyjnego grilla. Smażyć z obu stron po kilka minut. Podawać z kaszą lub ziemniakami z dodatkiem warzyw (np. grillowanymi pomidorkami koktajlowymi).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jan_mag

28.01.2017 13:45
Smaczny obiadek :)

olkaaa

27.01.2017 22:53
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat