Łosoś gotowany w pomarańczach z imbirem

Łosoś gotowany w pomarańczach z imbirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    360 gram
  • sok pomarańczowy

    1 l
  • pomarańcze

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łosoś gotowany w pomarańczach z imbirem

Gotujemy sok pomarańczowy z przyprawami orac pokrojoną pomarańczą.Do gorącego wywary dodajemy rybe i gotujemy na malutkim ogniu w zależnosci od kawałków ryby 5-15 min.
Ryba powinna sie bardziej parzyć jak gotować(bedzie delikatniejsza).
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Barbara55 29.10.2011 12:24
a co na to łosoś ?
szajba2 10.10.2011 19:42
nie polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat