Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

szparagi zielone 1 pęczek
filet z łososia 2 szt
oscypek makarony dla dekoracji
jogurt grecki

Przyprawy

Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagi umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować na parze około 10 minut. Zahartować w zimnej wodzie.Łososia podobnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami foto
2
skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. gotować na parze również około 10-15 minut, w zależności od grubości ryby.
Krok 2 - Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami foto
3
Najprostszy sosik : jogurt grecki wymieszać z czosnkiem, przyprawić sola i pieprzem
Krok 3 - Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.05.2014 11:49
Uwielbiam łososia i to jeszcze w takim towarzystwie :-)
BernadettaP 14.05.2014 20:00
Szybki i zdrowy obiad.
molanka 14.05.2014 16:16
uwielbiam łososia
Krzysztof15 14.05.2014 15:31
bardzo lubie łososia
krystyna330 14.05.2014 14:55
ale pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak