Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 500 gr
łosoś wędzony 5 pl
pieprz 4 szcz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gr
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrażam, łączę z pieprzem. Kładę na plasterku łososia i owijam szczelnie z każdej strony tak by szpinak nie wychodził.
Krok 1 - Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce foto
2
Jajko rozbijam i dokładnie moczę w jajku.
Krok 2 - Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce foto
3
Następnie całość zamaczam w bułce tartej.
Krok 3 - Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce foto
4
Rozgrzewam na patelni olej i nakładam łososia.
Krok 4 - Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce foto
5
Smażę z obu stron aż będą rumiane.
Krok 5 - Łosoś faszerowany szpinakiem w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak