Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś faszerowany szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 550 gram
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
szpinak 200 gram
ser feta 50 gram
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś faszerowany szpinakiem

Cebulę kroję w kostkę, czosnek przeciskam przez praskę i ucieram ze szczyptą soli. Na rozgrzanej oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem, gdy cebula się zeszkli dodaję szpinak. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, zostawiam na gazie do odparowania. Gdy szpinak przestygnie dodaję pokruszoną fetę.
Łososia nacinam z jednej strony ale nie przekrawając do końca. Następnie smaruję go oliwą, oprószam solą i pieprzem a w powstałe kieszenie wkładam szpinak wymieszany z fetą. Zapiekam przez 25 minut w 180 stopniach. Podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i tzatzikami.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 23.01.2016 12:55
apetyczny pomysł
mamusia1 25.02.2014 09:19
super pomysł
ZEWA 24.02.2014 10:11
pięknie wygląda :)
Christopher 23.02.2014 20:34
Bardzo dobre danie.
DorotaZ 23.02.2014 17:07
Rewelacyjny obiadek:) Super połączenie:)
wyattearp 23.02.2014 16:22
pychotka!!!
Kuchenka 23.02.2014 10:48
fajne danie
Mniam 23.02.2014 10:21
Coś wspaniałego! Pyszne połączenie smaków.
Krzysztof15 23.02.2014 09:18
pyszny łososik
Konczi 23.02.2014 08:41
uwielbiam to połączenie
norweska20 23.02.2014 00:04
poezja smaku....rewelacja takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak