Łosoś faszerowany szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    550 gram
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • szpinak

    200 gram
  • ser feta

    50 gram
  • sól, pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroję w kostkę, czosnek przeciskam przez praskę i ucieram ze szczyptą soli. Na rozgrzanej oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem, gdy cebula się zeszkli dodaję szpinak. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, zostawiam na gazie do odparowania. Gdy szpinak przestygnie dodaję pokruszoną fetę.
Łososia nacinam z jednej strony ale nie przekrawając do końca. Następnie smaruję go oliwą, oprószam solą i pieprzem a w powstałe kieszenie wkładam szpinak wymieszany z fetą. Zapiekam przez 25 minut w 180 stopniach. Podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i tzatzikami.

Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 23.01.2016 12:55
apetyczny pomysł
mamusia1 25.02.2014 09:19
super pomysł
ZEWA 24.02.2014 10:11
pięknie wygląda :)
Christopher 23.02.2014 20:34
Bardzo dobre danie.
DorotaZ 23.02.2014 17:07
Rewelacyjny obiadek:) Super połączenie:)
wyattearp 23.02.2014 16:22
pychotka!!!
Kuchenka 23.02.2014 10:48
fajne danie
Mniam 23.02.2014 10:21
Coś wspaniałego! Pyszne połączenie smaków.
Krzysztof15 23.02.2014 09:18
pyszny łososik
Konczi 23.02.2014 08:41
uwielbiam to połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat