Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś duszony w białym winie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia
białe wino 1 kieliszek
masło 1 plaster
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś duszony w białym winie

Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)

PRZYGOTOWANIE:

Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką.

Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.02.2016 09:33
pysznie wygląda
Habibi 19.02.2016 08:07
moja ulubiona rybka :)
dollce 18.02.2016 21:30
super propozycja
Ada-Gaba 18.02.2016 20:36
Apetyczna rybka
mirosława4 18.02.2016 18:15
smaczna i zdrowa rybka
Renataj 18.02.2016 18:02
Apetyczna rybka:)
Róża1 18.02.2016 16:46
też uwielbiam łososia :-)
halina17 18.02.2016 16:41
Lubię łososia.
ilka01 18.02.2016 16:31
super danie
Agnieszka-87-25 18.02.2016 15:06
smaczne to
anka1988 18.02.2016 14:19
taka rybka na jutrzejszy obiad była by idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak