Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś balsamiczno-miodowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 400 g
miód prawdziwy 2 łyżki
ocet balsamiczny 2-3 łyżki
mały por 1 sztuka
oliwa 1-2 łyżki
sól
pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś balsamiczno-miodowy

Kroki postępowania

1
Ocet balsamiczny oliwę z oliwek oraz miód wymieszać
Krok 1 - łosoś balsamiczno-miodowy foto
2
Łososia umyć podzielić na dwie części doprawić do smaku pieprzem i solą i włożyć do marynaty i zostawić na ok. 1 godzine
Krok 2 - łosoś balsamiczno-miodowy foto
3
Na patelni rozgrzać masło i smażyć łososia
Krok 3 - łosoś balsamiczno-miodowy foto
4
Pod koniec smażenia polać rybę resztą marynaty i posypać pokrojonym porem
Krok 4 - łosoś balsamiczno-miodowy foto
5
Podawać z ziemniakami
Krok 5 - łosoś balsamiczno-miodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:09
Super ryba.
kasienka23 10.03.2013 16:13
łosoś jest pyszny w każdej postaci, ten na pewno też jest smaczny!
Bogumiła
Bogumiła 10.03.2013 16:13
Fajny pomysłowy obiad.
treonina 10.03.2013 15:04
to jest coś wspaniałego!
2milutka 10.03.2013 14:57
pysznie na obiadek
halina17 10.03.2013 14:39
Pyszny obiadek , uwielbiam łososia.
KasiaK90 10.03.2013 14:25
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak