Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś a`la Picasso

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser gouda 2 plastry
pomidor bez skóry 4 plastry
czarne oliwki bez pestek 4 szt
cukinia 4 plastry
kwaśna śmietana 2 łyżki
papryczka chilli
olej do smażenia
łosoś 4 mrożone kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś a`la Picasso

Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią zamrożone kostki łososia, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem (pryska) na złoty kolor. Odwracamy i układamy na każdej kostce po pół plastra sera, plaster pomidora, cukinii i przekrojoną na pół oliwkę. Na cukinii kładziemy po pół łyżki śmietany. Rybę obficie posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem przez około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 22.03.2011 23:42
super
rosik93 22.03.2011 23:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak