Łopatka zapiekana w foremkach

Łopatka zapiekana w foremkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • jajko

    1
  • papryka marynowana

    1 szklanka
  • cebula biała

    1/2 szklanki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • ząbki czosnku

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę zmielić w maszynce do mielenia. Do misy dać zmielone mięso pokroić paprykę i cebulę w kostkę dodać i wymieszać. Następnie dodać resztę wszystkich składników . Całość dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy.Na posmarowane foremki nałożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 30-40 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 02.07.2016 11:20
fajny pomysł
Ela15 01.06.2016 06:41
ciekawy pomysł
IwonaKa 04.05.2016 17:10
ciekawy sposób
paula191919 03.05.2016 10:42
wygląda fajnie i coś innego
marcia7 02.05.2016 18:37
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat