Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka zapiekana w foremkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
jajko 1
papryka marynowana 1 szklanka
cebula biała 1/2 szklanki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ząbki czosnku 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka zapiekana w foremkach

Łopatkę zmielić w maszynce do mielenia. Do misy dać zmielone mięso pokroić paprykę i cebulę w kostkę dodać i wymieszać. Następnie dodać resztę wszystkich składników . Całość dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy.Na posmarowane foremki nałożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 30-40 minut w temperaturze 180-190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.07.2016 11:20
fajny pomysł
Ela15 01.06.2016 06:41
ciekawy pomysł
IwonaKa 04.05.2016 17:10
ciekawy sposób
paula191919 03.05.2016 10:42
wygląda fajnie i coś innego
marcia7 02.05.2016 18:37
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak