Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.5 kg
olej do smażenia 2 łyżki
warzywa mrożone 1 opakowanie
kukurydza w puszce 0.5 puszki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 1 szklanka
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Łopatka z warzywami foto
2
Mięso przekładamy na patelnie z rozgrzanym olejem.
Krok 2 - Łopatka z warzywami foto
3
Mięso podsmażamy 15 minut. Następnie dodajemy mrożonkę warzywną - mieszankę meksykańską.
Krok 3 - Łopatka z warzywami foto
4
Mięso z warzywami podlewamy wodą i razem dusimy do miękkości mięsa-ok. 25 minut.
Krok 4 - Łopatka z warzywami foto
5
Następnie dodajemy przyprawy: ostrą paprykę, czosnek, pieprz oraz kucharek.
Krok 5 - Łopatka z warzywami foto
6
Ostatni etap to dodanie śmietany wymieszanej z mąką i niewielką ilością wody. Wszystkie składniki mieszamy i dusimy razem jeszcze 5 minut. Mięso z warzywami podajemy z ryżem.
Krok 6 - Łopatka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 04.04.2014 18:52
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak