Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg.
marchewka z groszkiem 0,5 paczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
cebula 2 sztuki
natka z pietruszki
śmietana 30% 0,5 szkl.
jaja 2 sztuki
tymianek
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z warzywami

Marchewkę z groszkiem gotować w lekko osolonej wodzie przez 15 minut.Odcedzić. Mięso umyć i naciąć w nim głęboką kieszeń. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, wymieszać z marchewką, tartą bułką, natką śmietaną i żółtkami. Doprawić solą , pieprzem i tymiankiem. Z białek ubić pianę i wymieszać z farszem. Nadziać mięso, spiąć otwór wykałaczkami, posypać po wierzchu solą i pieprzem, natrzeć olejem. Piec w piekarniku ok. 70 minut w temperaturze 180 stopni, kilka razy skrapiać wodą w czasie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.04.2013 21:16
Takie mięsko musi smakować, pycha!
Krystyna32 19.11.2012 09:36
extra
Motorek 27.08.2012 08:29
smaczny obiad
Dorota37 05.07.2012 14:37
apetyczne
jeta72 25.02.2012 18:40
smaczna :)))
kanu83 02.01.2012 23:01
pycha
Dorota59 17.10.2011 23:21
brzmi apetycznie
Ewa111 06.06.2011 12:16
bardzo interesujący przepis,na pieczeń
rzenia15 23.05.2011 22:03
fajny przepis
piotereq 17.05.2011 09:28
dobre
ela16 13.05.2011 10:39
fajne
ziutula
ziutula 25.04.2011 18:37
pyszne smakowitości....
anemon 14.04.2011 06:56
Lubię dania z piekarnika, a Twoje zapowiada się apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak