Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z szafranem, czyli duszone mięso na obiad :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
oliwa 1 łyżka
przyprawy 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Przyprawa to oczywiście SZAFRAN :)

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z szafranem, czyli duszone mięso na obiad :)

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kładziemy na rozgrzana oliwę. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor, po czym obficie sypiemy zmielonym szafranem i kucharkiem, przykrywamy i dusimy. W razie potrzeby możemy podlać wodą. Po ok. 45-60 min. mięso kroimy w plastry, dajemy jeszcze na ok.10 min, po czym wyciągamy, polewamy wytworzonym sosem i konsumujemy :)
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.12.2014 20:18
dobre danie obiadowe
jasiek 05.12.2014 14:19
smacznie doprawiona
pestka 05.12.2014 14:08
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak