Łopatka z przyprawami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1\\2 kg
  • ziarenka smaku

  • marynata słodko-kwaśna Prymat

  • przyprawa do gulaszu Prymat

  • Kostki rosołowe Kucharek

    1
  • cebula biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łopatkę myjemy porcjujemy na kawałki na talerzy wsypujemy wszystkie przyprawy , mieszamy aby się zmieszały i każdą porcję nacieramy w przyprawach i smażymy na patelni. W między czasie w stawiamy w rondelku wodę z 1 kostką i czekamy aż się zagotuje. Po usmażeniu łopatki wrzucamy ą do gotującego się wywaru. Jeśli nam na patelni zostało trochę tłuszczu smażymy dużą cebulkę i wrzucamy do mięska gotującego się . I tak ma to się gotować chociaż 2 godziny, a potem będzie nam się mięsko rozpływało w ustach samo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 18.03.2012 22:11
ekstra
babcia 18.03.2012 22:11
ekstra
jasiek 15.01.2012 02:07
muszę spróbować
RenataZ-et 04.03.2011 11:44
Aromatyczne i pyszne mięsko
ElizaT 05.02.2011 10:25
mięsko jest dobre
Grażyna13 09.12.2010 20:48
Pychotka !
alaaa 11.09.2010 19:38
do tego ziemniaki i ogórek kiszony,niebo w ustach
Monika193 29.08.2010 09:27
a ja bardzo lubię takie mięsko z kaszą :)
Kate131 28.08.2010 08:31
nie przepadam za miesem
Margo1 27.08.2010 13:08
Nie ma jak mięsko duszone albo gotowane...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat