Łopatka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • pieczarki

    50 dkg
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    5 ząbków
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej do smażenia

  • kajzerka

  • pieprz

  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę mielimy. Bułkę moczymy i odciskamy. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku, chłodzimy. Obraną cebulę i czosnek smażymy na rumiano. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do zmielonego mięsa razem z jajkami, bułką odciśniętą i przyprawami. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni i pieczemy ok. 50 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 21.03.2017 11:33
Na pewno pyszne, do obiadu na ciepło, ale też jako wędlina. Super.
IwonaKa 29.09.2015 20:44
na pewno bardzo smaczna
Motorek 09.05.2015 06:40
pyszne mięsko
berys18 26.04.2015 09:29
smaczne mięsko
Barbara777 08.04.2015 17:57
świetny przepis
R'n'G Kitchen 08.04.2015 09:12
Bajecznie wygląda. Mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat