Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
pieczarki 50 dkg
cebula 2 szt
czosnek 5 ząbków
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
kajzerka
pieprz
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami

Łopatkę mielimy. Bułkę moczymy i odciskamy. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku, chłodzimy. Obraną cebulę i czosnek smażymy na rumiano. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do zmielonego mięsa razem z jajkami, bułką odciśniętą i przyprawami. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni i pieczemy ok. 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 21.03.2017 11:33
Na pewno pyszne, do obiadu na ciepło, ale też jako wędlina. Super.
IwonaKa 29.09.2015 20:44
na pewno bardzo smaczna
Motorek 09.05.2015 06:40
pyszne mięsko
berys18 26.04.2015 09:29
smaczne mięsko
Barbara777 08.04.2015 17:57
świetny przepis
R'n'G Kitchen 08.04.2015 09:12
Bajecznie wygląda. Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak