Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
cebula 1/2
pieczarki 30 dkg
smalec 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron. Obrane pieczarki i cebulkę kroimy. Na patelni rozgrzewamy smalec i rumienimy przygotowane mięsko z dwóch stron. Następnie dodajemy pieczarki a na końcu pokrojoną cebulkę. Jeżeli wszystko jest zarumienione podlewamy delikatnie wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W razie potrzeby podlewamy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.10.2013 09:31
pyszne jedzonko
Ania321 11.10.2013 18:17
pysze danie :)
6zer
6zer 11.10.2013 14:40
idealne na obiad
kasiaw 11.10.2013 13:51
smaczna też taką przygotowują
Renata9 11.10.2013 13:16
pyszne jedzonko
Agata
Agata 11.10.2013 13:06
mniam mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak