Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 400 mililitrów
śmietana 18 proc 100 mililitrów
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć solą, pieprzem, papryką.
Krok 1 - Łopatka  z pieczarkami foto
2
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony po kilka minut. Zdjąć z patelni.
Krok 2 - Łopatka  z pieczarkami foto
3
Na patelnię dolać, łyżkę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Krok 3 - Łopatka  z pieczarkami foto
4
Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, smażyć razem 5 minut.
Krok 4 - Łopatka  z pieczarkami foto
5

Przełożyć mięso i cebulę z pieczarkami do rondla, dodać ziele angielskie, majeranek, liść laurowy, zalać bulionem. Dusić pod przykryciem 40 minut.

Krok 5 - Łopatka  z pieczarkami foto
6
Dolać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, gotować jeszcze trzy minuty. SMACZNEGO!!!!
Krok 6 - Łopatka  z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.07.2016 16:31
bardzo smaczne mięsko
Janina 30.06.2016 16:49
Smaczne mięsko;))
w mojej kuchni 29.06.2016 08:25
moje smaki w tym daniu
Anna169Hosz 29.06.2016 07:31
Smacznie wygląda.
pestka 29.06.2016 07:16
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak