Łopatka z parowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łopatka z parowaru foto
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry. Delikatnie rozbić. Delikatnie natrzeć oliwą, oprószyć przyprawą do pieczeni, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 2 - Łopatka z parowaru foto
Po tym czasie gotować w parowarze przez 35 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Krok 3 - Łopatka z parowaru foto
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 04.03.2014 20:31
apetyczne mięsko
Ela15 17.02.2014 20:25
musi być smaczna
caralajna 24.04.2013 07:47
ciekawy przpepis
IlonaAlbertos 03.04.2013 15:29
Dla mnie bomba.
teresa18 15.03.2013 20:13
widzę że trzeba zainwestować w sprzęt
mirosława4 20.01.2013 22:20
smakowite mięsko
Krystyna32 08.12.2012 08:22
super
Wacław 11.11.2012 19:27
na pewno smaczne mięsko !
GGABI 28.09.2012 10:27
nie jadłam
pacpaw 22.09.2012 14:23
wieprzowinę rzadko paruję. Może zrobię w ten weekend?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat