Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z parowaru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z parowaru

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry. Delikatnie rozbić. Delikatnie natrzeć oliwą, oprószyć przyprawą do pieczeni, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Łopatka z parowaru foto
2
Po tym czasie gotować w parowarze przez 35 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Krok 2 - Łopatka z parowaru foto
3
Smacznego
Krok 3 - Łopatka z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.03.2014 20:31
apetyczne mięsko
Ela15 17.02.2014 20:25
musi być smaczna
caralajna 24.04.2013 07:47
ciekawy przpepis
IlonaAlbertos 03.04.2013 15:29
Dla mnie bomba.
teresa18 15.03.2013 20:13
widzę że trzeba zainwestować w sprzęt
mirosława4 20.01.2013 22:20
smakowite mięsko
Krystyna32 08.12.2012 08:22
super
Wacław 11.11.2012 19:27
na pewno smaczne mięsko !
GGABI 28.09.2012 10:27
nie jadłam
pacpaw 22.09.2012 14:23
wieprzowinę rzadko paruję. Może zrobię w ten weekend?
berys18 20.09.2012 12:56
robię podobnie, pycha
mela25 19.09.2012 09:55
smakowite miesko
foczka-ks 17.09.2012 22:15
smacznie
Beatris 17.09.2012 21:59
Bardzo lubię dobrze przyprawione mięsko gotowane na parze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak