łopatka z kiełbaską pełna przypraw Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka

    800 g
  • kiełbasa

    250 g
  • olej

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • grzyby suszone

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łopatkę kroję w kostkę, obsmażam na oleju i przekładam do rondla. Wrzucam kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, lisc laurowy oraz pokruszone suszone grzyby, przyprawiam solą, pieprzem i papryką, podlewam 2 szklankami wrzącej wody i duszę pod przykryciem 50 minut. Kiedy mięso jest miekkie, dodaję pokrojoną w plasterki kiełbasę, przyprawiam do smaku, zagotowuję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:38
pycha
sznycel 15.08.2012 23:07
podaję z ziemniakami na obiad lub z chlebem na kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat