Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z kiełbaską pełna przypraw Prymat

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 800 g
kiełbasa 250 g
olej 3 łyżki
sól
pieprz
grzyby suszone 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z kiełbaską pełna przypraw Prymat

łopatkę kroję w kostkę, obsmażam na oleju i przekładam do rondla. Wrzucam kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, lisc laurowy oraz pokruszone suszone grzyby, przyprawiam solą, pieprzem i papryką, podlewam 2 szklankami wrzącej wody i duszę pod przykryciem 50 minut. Kiedy mięso jest miekkie, dodaję pokrojoną w plasterki kiełbasę, przyprawiam do smaku, zagotowuję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:38
pycha
sznycel 15.08.2012 23:07
podaję z ziemniakami na obiad lub z chlebem na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak