Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 2 większa
masło lub margaryna 50 gram
woda 1/2 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z cebulą

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Po czym układamy w głębszej patelni (na dno wlewamy pół szklanki wody i margarynę lub masło).
Krok 1 - Łopatka z cebulą foto
2
Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i układamy na mięsie. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Łopatka z cebulą foto
3
Następnie śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu i mięsa. Sos doprowadzamy do wrzenia, Mięso z sosem wykładamy na talerz.
Krok 3 - Łopatka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 09.07.2014 22:00
Moje ulubione smaki;)
Sroczka 09.07.2014 18:39
Pyszne mięsko na obiad.
fotoviderek 09.07.2014 18:15
Lubię takie mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak