Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 1/2 kg
  • tłuszcz

  • sól

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

Mięso oczyszczamy, kroimy na porcje lub na kawałki (tak by można było poporcjować po upieczeniu). Na spód naczynia żaroodpornego dajemy tłuszcz (ja użyłam smalec). Mięso nacieramy zgniecionym czosnkiem, przyprawami, obkładamy pokrojoną w plasterki cebulką i posypujemy kminkiem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piekarniku przez około 1 1/2 godziny w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:51
bardzo fajny przepis
andrzej10 16.08.2012 21:49
dobre
Hanna5 16.08.2012 18:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat