Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 1/2 kg
  • tłuszcz

  • sól

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, kroimy na porcje lub na kawałki (tak by można było poporcjować po upieczeniu). Na spód naczynia żaroodpornego dajemy tłuszcz (ja użyłam smalec). Mięso nacieramy zgniecionym czosnkiem, przyprawami, obkładamy pokrojoną w plasterki cebulką i posypujemy kminkiem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piekarniku przez około 1 1/2 godziny w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:51
bardzo fajny przepis
andrzej10 16.08.2012 21:49
dobre
Hanna5 16.08.2012 18:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat