Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 1/2 kg
tłuszcz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 3 sztuki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa zapiekana z kminkiem

Mięso oczyszczamy, kroimy na porcje lub na kawałki (tak by można było poporcjować po upieczeniu). Na spód naczynia żaroodpornego dajemy tłuszcz (ja użyłam smalec). Mięso nacieramy zgniecionym czosnkiem, przyprawami, obkładamy pokrojoną w plasterki cebulką i posypujemy kminkiem. Tak przygotowane mięso zapiekamy w piekarniku przez około 1 1/2 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:51
bardzo fajny przepis
andrzej10 16.08.2012 21:49
dobre
Hanna5 16.08.2012 18:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak