Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

łopatka wieprzowa 1-1,2 kg (bez kości)
Majeranek suszony Prymat

Marynata

woda 2 l
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łuyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Marynata:
Wodę zagotowujemy z przyprawami, odstawiamy do wystygnięcia.

Mięso myjemy, traktujemy nakłuwaczem do mięsa, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Po tym czasie wyjmujemy z marynaty, osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w majeranku i wkładamy do folii, przekładamy do szynkowaru.

Gotujemy przez 90 min w temperaturze 75°C.

Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak