Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa w sosie własnym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
olej 5 łyżek
smalec 2-3 łyżki
papryka mielona 2 łyżki
cebula biała 2 średnie
pieprz mielony do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
kolendra mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa w sosie własnym

Łopatkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w duże zgrabne kawałki.
Mięso obsmażyć na mieszaninie smalcu i oleju - na rumiano.
Wyjąć na talerzyk, a na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w dużą kostkę.
Ponownie włożyć mięso, obsypać przyprawami, podsmażyć jeszcze chwilę, zalać gorącą wodą i dusić pod przykryciem.
Kiedy mięso jest niemal miękkie odkryć je i dusić do miękkości jednocześnie odparowując nadmiar sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 16.11.2012 12:12
wygląda cudownie;0
chelsi 26.08.2012 21:10
apetyczna
chelsi 26.08.2012 21:10
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak