Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
cebula biała duża
Musztarda sarepska Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna do zagęszczenia
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat duży

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

Mięso pokroić w dowolne kostki i razem z posiekaną cebulą obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim i warzywną przyprawą uniwersalną. Dusić do miękkości uzupełniając wyparowaną wodę.
Kiedy mięso jest miękkie zagęścić sos mąką pszenną i krótko zagotować.
Do gotowego sosu dodać musztardę do smaku oraz doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.02.2017 17:45
dobre smaki w potrawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak