Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa smażona z tarhonya

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 300-400 gram
cebula 1 duża
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
zacierka tarhonya 3-4 łyżki
margaryna do smażenia
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa smażona z tarhonya

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy. Cebulę obieramy i drobno kroimy, przekładamy na patelnię i smażymy przez chwilę.
Krok 1 - Łopatka wieprzowa smażona z tarhonya foto
2
Łopatkę kroimy w plastry i przyprawiamy ją z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Do cebuli dodajemy przyprawione plastry mięsa i smażymy (można pod przykryciem). W razie potrzeby podlewamy wodą.
Krok 2 - Łopatka wieprzowa smażona z tarhonya foto
3
Pod koniec gdy mięso będzie miękkie to wsypujemy zaciekę jajeczną i całość dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą w razie potrzeby, aż zacierka będzie miękka.
Danie wykładamy na półmisek i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Łopatka wieprzowa smażona z tarhonya foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 14.08.2016 21:32
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak