Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie warzywno - grzybowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 4 plastry
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
grzyby suszone 1 łyżeczka pokruszone
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
tymianek
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie warzywno - grzybowym

Na patelni rozgrzać smalec. Mięso oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z obu stron.
Przełożyć do rondla, podlać wodą tak żeby mięso było przykryte.Dodać pokrojone warzywa, przyprawy do smaku i grzyby.
Przykryć i dusić do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec dodać śmietanę i ewentualnie doprawić. Podawać z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 03.07.2015 21:55
Pyszny obiadek:)
monika141 03.07.2015 14:38
smaczne mięsko
Kasnaj 02.07.2015 21:52
rewelacyjny obiad
2milutka 02.07.2015 21:34
fajny obiadek
ewelinapac 02.07.2015 21:01
pychotka taki obiad
Maridka19 02.07.2015 20:52
Ale smakowitości :)
gosia1988 02.07.2015 20:45
pyszne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak