Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.5 kg
cebula 1 sztuka
szpinak mrożony 0,5 opakowania
czosnek 5 ząbków
śmietana 18 proc 1 szklanka
olej do smażenia 1 łyżka
sól 1 szczypta
kasza gryczana 2 woreczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 0.5 opakowania
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy i kroimy w kostkę. Razem podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
2
Do mięsa dodajemy przyprawę do gulaszu Prymat i razem smażymy jeszcze przez chwilę. Do mięsa wlewamy wodę do wysokości smażonej łopatki i dusimy pod przykryciem 20 minut.
Krok 2 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
3
Następnie dodajemy szpinak mrożony -brykiet.
Krok 3 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
4
Razem dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy : sól, pieprz.
Krok 4 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
5
Następnie dodajemy śmietanę....
Krok 5 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
6
i mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto
7
Łopatkę z sosem szpinakowym serwujemy z kaszą gryczaną .
Krok 7 - Łopatka w sosie szpinakowym podana z kasza gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 27.02.2014 09:01
ciekawe połączenie, muszę wypróbować
Zdzisław 27.02.2014 08:33
dla mnie dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak