Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 60 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy ok 4 łyżki
ketchup ok 1 szkl domowego
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie pomidorowym

Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć.
Cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć i dodać do mięsa. Podlać wodą albo bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami do smaku. Chwilę razem dusić.
Sos można zagęścić mąką.
Podawać z ryżem, makaronem albo wg swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.03.2017 21:36
Smaczne danie.;)
Ewelina1991 10.03.2017 20:11
dobre danie
Bernadeta1 10.03.2017 14:17
pyszne jedzonko
Ada-Gaba 10.03.2017 13:27
ciekawy przepis
katarzynka455 10.03.2017 11:59
dziękuję pięknie:))
AZgotuj 10.03.2017 11:06
smacznie wygląda :)
RenataZ-et 10.03.2017 10:14
super mięsko
MonikaW 10.03.2017 08:27
smakowite danie
Beatris 09.03.2017 23:50
Smacznie przygotowane mięsko :)
bertpvd 09.03.2017 22:21
Pyszna łopatka
bertpvd 09.03.2017 22:19
Pyszna ryba
Babeczka35 09.03.2017 21:53
Smaczne danie.
Renataj 09.03.2017 21:46
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak