Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie paprykowo-pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
mąka pszenna 0,5 szkl
olej do smażenia
woda 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie paprykowo-pieczeniowym

Łopatkę czyścimy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso obtaczamy w mące i wrzucamy na patelnię. Obsmażamy na rumiano i zalewamy wodą.

Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Mieszając, dusimy aż mięso będzie miękkie.

Szczypior siekamy i dodajemy do sosu. Dusimy jeszcze kilka minut, aż sos będzie odpowiednio gęsty.

Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.12.2016 17:23
pyszne danie
MonikaW 13.12.2016 13:02
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak