Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa b/k 1 kg
mąka 2 dag
tłuszcz
cebula 10 dag
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie

Mięso pokroić na 10 grubszych kawałków, osolić, opieprzyć, oprószyć mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, doprawić do smaku maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak