Łopatka w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    60 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do kebabu

  • kostka rosołowa

  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

    1 szklanka
  • kapusta biała

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na 2 łyżkach leju, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i dusimy 30 minut. Kapustę szatkujemy, a warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy kapustę, a gdy zmięknie warzywa i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 01.05.2012 06:43
Lubię takie jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat