Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka polana sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
margaryna 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sos do pieczeni (ciemny) 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka polana sosem

Łopatkę kroimy w plastry o grubości 1-1,5 cm. Plastry mięsa przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. W głębszej patelni układamy mięso i posypujemy trochę do smaku solą czosnkową i ziołami prowansalskimi. Wkładamy margarynę i wlewamy pół szklanki wody. Mięso dusimy pod przykryciem do momentu, aż będzie miękkie (od czasu do czasu mięso obracamy i w razie potrzeby podlać wodą) Mięso wyciągamy na talerz. Sos rozpuszczamy w połowie wody co podana jest na opakowaniu i wlewamy do wywaru z mięsa. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Sosem polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.07.2013 20:46
napewno pyszne mięsko
msmors 21.07.2013 21:14
wyśmienite danie
fotoviderek 21.07.2013 14:51
Moje ulubione tradycyjne mięsko :)
Janina 21.07.2013 12:21
Bardzom fajne mięsko-gulaszowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak