Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona z warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

łopatka bez kości 80 dag
papryka czerwona 2 sztuki
fasolka szaragowa 1/2 kg
cebula 2 duże sztuki
masło lub margaryna

Marynata

keczup 3 łyżki
musztarda 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, oprószamy sola i pieprzem.
Przygotowujemy marynatę: Mieszamy w miseczce keczup z musztardą i czosnkiem przecisnietym rzez praskę, dodajemy do mięsa, mieszamy.
Krok 1 - Łopatka pieczona z warzywami foto
4
Wkładamy do lodówki na min. 4 godziny.
Fasolkę myjemy, obcinamy ogonki, dzielimy na pół, lub mniejsze kawałki jesli fasolka jest bardzo długa. Paprykę myjemy, pozbywamy sie gniazd nasiennych, kroimy w paseczki.
Cebulę kroimy w talarki.
W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw mięso, następnie warzywa oprószone pieprzem oraz delikatnie solą. Na górze kładziemy 2 łyżki masła.
Krok 2 - Łopatka pieczona z warzywami foto
5
Mieso pieczemy ok 1,5 godziny w temp, 220 stopni. Ok 20 min przed końcem zdejmujemy przykrywkę i podpiekamy. mięso podajemy z ziemniaczkami, kopytkami lub innymi dodatkami.
Krok 3 - Łopatka pieczona z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.11.2014 08:47
pyszne mięsko
Ola1young 22.08.2014 13:34
pyszny obiadek
pestka 21.08.2014 11:54
bardzo smaczny obiad
gosia56 21.08.2014 11:02
na pewno pyszne mięsko;)
halinah 21.08.2014 09:00
wygląda apetycznie
Ewelina1991 21.08.2014 08:41
smaczne danie ;)
Renataj 21.08.2014 08:37
Apetycznie wygląda.
olkaaa 21.08.2014 07:35
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak