Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona z fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 700 gram
fasolka szparagowa ok. 200 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona z fasolką

Łopatkę płuczemy i kroimy w większą kostkę, po czym przekładamy na talerz i posypujemy przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Następnie mięso wkładamy w rękaw do pieczenia. Fasolkę obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki ok. 2 cm i dodajemy do mięsa. Posypujemy jeszcze raz przyprawami, związujemy rękaw i obracamy kilka razy, aby mięso zmieszało się z przyprawami i fasolką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 70-80 minut w temp. 180 stopni. Danie wykładamy na p

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 27.09.2014 17:38
Konkretne jedzonko;)
berys18 27.09.2014 15:28
ekstra pomysł
Ewelina1991 27.09.2014 10:54
coś idealnie dla mnie ;)
Zdzisław 26.09.2014 23:18
dla mnie smaczne danie podano na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak