Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona bez tłuszczu z marchewką i z nutką anyżu

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 650 g
marchewka obrana 250 g
anyż 1 gwiazdka
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżeczki
torebka do pieczenia
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona bez tłuszczu z marchewką i z nutką anyżu

Łopatkę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w plasterki. Gwiazdkę anyżu łamiemy. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i trzymając torebkę ściśniętą od góry rozprowadzamy przyprawy na mięsie a następnie wsypujemy mąkę. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem. Delikatnie obracając rozprowadzamy jeszcze raz przyprawy i mąkę na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.05.2013 12:07
dobre smaki przypraw
Nika 02.05.2013 09:23
smacznie i zdrowo
Janina 01.05.2013 23:52
Bardzo smaczne
Cukiereczek13 01.05.2013 23:08
Nigdy nie jadłam mięsa z anyżem :) Bardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować :)
beniaminek 01.05.2013 22:04
fajne danie
msmors 01.05.2013 20:52
bardzo smaczne
IwonaDD 01.05.2013 20:36
wygląda wyśmienicie!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak