Łopatka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z łopatki

    1 kawałek
  • musztarda francuska

    2 łyzki
  • miód

    1 łyzka
  • oliwa

    2 łyzki
  • zioła prowansalkie Prymat

  • majeranek

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łopatka pieczona foto
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praske. W misce łączymy czosnek, musztarde, miód, oliwe i ulubione zioła.
Krok 2 - Łopatka pieczona foto
Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy kawałek mięsa, obtaczamy w tej marynacie i wkładamy na noc do lodówki. Do wyjęciu z lodówki przekłądamy na patelni i smażymy pod przykryciem ok godziny.
Krok 3 - Łopatka pieczona foto
Co jakis czas pzekręcamy na inna strone i mozemy podlać troche wody aby sie nie przypalilo. Po tym czasie kroimy mięso na plastry. Kroimy cebule na plasterki i mięso razem z cebula podsmażamy dalej, aż do miekkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat