Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z łopatki 1 kawałek
Musztarda francuska Prymat 2 łyzki
miód 1 łyzka
oliwa 2 łyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
majeranek
sól
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona

Kroki postępowania

1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praske. W misce łączymy czosnek, musztarde, miód, oliwe i ulubione zioła.
Krok 1 - Łopatka pieczona foto
2
Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy kawałek mięsa, obtaczamy w tej marynacie i wkładamy na noc do lodówki. Do wyjęciu z lodówki przekłądamy na patelni i smażymy pod przykryciem ok godziny.
Krok 2 - Łopatka pieczona foto
3
Co jakis czas pzekręcamy na inna strone i mozemy podlać troche wody aby sie nie przypalilo. Po tym czasie kroimy mięso na plastry. Kroimy cebule na plasterki i mięso razem z cebula podsmażamy dalej, aż do miekkości mięsa.
Krok 3 - Łopatka pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak