ŁOPATKA PIECZONA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 sztuka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ŁOPATKA PIECZONA foto
Łopatkę nacieram sosem sojowym, po czym obsypuję: Vegetą, solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Następnie wstawiam ją na 12 godzin do lodówki.
Krok 2 - ŁOPATKA PIECZONA foto
Łopatkę umieszczam w folii do pieczenia, wcześniej układając na mięsie liść laurowy.
Krok 3 - ŁOPATKA PIECZONA foto
Mięso piekę w piekarniku nagrzanym do 190 C przez około 1,5 h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 15.02.2014 21:14
fajnie przyprawiona
romanrafal 23.11.2013 16:13
super miesko
Iwusia 11.07.2013 23:40
ale pycha mięsko
Ada-Gaba 29.06.2013 12:04
rewelacyjna propozycja na pyszny obiadek
Katarzyna59 24.05.2013 11:14
bardzo apetyczna
Zosia1 06.03.2013 11:53
pięknie się prezentuje-smacznie i soczyście
Krystyna32 02.02.2013 08:47
pycha
ben-ka 15.01.2013 09:55
takie mięsko jest najsmaczniejsze.
Grazyna0211 15.12.2012 18:58
pyszne mięso
IKrakowianka 29.11.2012 18:59
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat