Ali

Łopatka paprykowa z szynkowara

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • papryka czerwona

    200 gram
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    20 gram
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę 3x3 cm, dodajemy peklosól i porządnie mieszamy. Przekładamy do woreczka, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie do mięsa dodajemy paprykę i przyprawy. Wkładamy w woreczku do szynkowara i odstawiamy na godzinę. Parzymy ok. 1,5 godziny w temperaturze 80-85 stopni (mięso powinno mieć temperaturę wewnątrz około 77 stopni).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 31.01.2016 21:00
dobra wędlinka
wwwiolka 05.11.2014 10:01
Bardzo fajny przepis.
Wacław 05.11.2014 09:23
apetycznie wygląda mięsko :-)
IwonaDD 04.11.2014 14:30
wygląda wyśmienicie
Kejti 04.11.2014 10:22
Znakomite śniadanie :-)
jola91 04.11.2014 10:03
Cudowna :) I o wiele zdrowsza od kupnej wędliny :)
Ola1984 04.11.2014 08:48
Szynkowar to bardzo przydatne urządzenie. Pyszne mięsko do chleba.
engie23 04.11.2014 08:27
super pomysł
ben-ka 04.11.2014 07:55
Nie mam szynkowara i teraz patrząc na tą wędlinę ,żałuję.
Anna20 04.11.2014 07:51
Wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat