Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka marynowana w chilli

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

łopatka wieprzowa 1 kg

Marynata

sok z cytryny 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
sos chili 5 łyżek słodko-kwaśnego
miód 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Porada

Łopatkę można pokroić na plastry, zamarynować i przyrządzić na grillu

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka marynowana w chilli

Mięso myję, osuszam i wykrawam białe włókna.
Składniki marynaty dokładnie mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, zalewam marynatą, dokładnie związuje i wstawiam do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu obracając mięso w marynacie. Piekarnik nagrzewam do 180°-200°C i pikę mięso około godziny. Upieczone odstawiam by odpoczęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 11.05.2014 06:40
Pięknie wygląda i smakuje.
Niki22 10.05.2014 21:14
wygląda smakowicie :)
patryska76 10.05.2014 16:19
Świetny pomysł! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak