Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka gotowana na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
oliwa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka gotowana na parze

Oliwę wymieszać z przyprawami oraz drobno posiekanym czosnkiem. Łopatkę pokroić w plastry. Wysmarować oliwą z przyprawami. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Potem przez 40 minut gotować nad parą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak