Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody z porzeczką z soku jabłkowego, dyni i bazylią...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 1 szklanka
sok jabłkowy 250 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: lody z porzeczką z soku jabłkowego, dyni i bazylią...

porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych

sok jabłkowo-dyniowy z nutą bazylii wymieszać z sokiem z cytryny i wlać do foremek, włożyć patyczki i schować do zamrażarki na kilka godzin

foremki polać chwilę ciepłą wodą i lody łatwo wychodzą z foremek

lody zimne, orzeźwiające i smaczne.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 22.07.2015 17:28
Takie wodne lody, ale na pewno orzeźwiające:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak