Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

LODY Z PIECZONYMI OWOCAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie 150 g
rum 200 ml
jajko 4 szt
cukier puder 2 łyżki
śmietana 36% 50 ml
laska wanilii
wiórki z gorzkiej czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: LODY Z PIECZONYMI OWOCAMI

Bakalie sparz i namocz w rumie. Z żółtek i cukru ubij kogel-mogel, z białek sztywną pianę. Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyskrob z niej ziarenka, które dodasz do śmietany 36 % wsyp także do niej nasączone bakalie i wymieszaj. Przelej do foremek i wstaw do zamrażalnika. Owoce ułóż na blasze polej wodą i piecz, aż zmiękną. Podaj z nimi lody i posyp wiórkami z czekolady :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak