LODY Z PIECZONYMI OWOCAMI

LODY Z PIECZONYMI OWOCAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakalie

    150 g
  • rum

    200 ml
  • jajko

    4 szt
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietana

    36% 50 ml
  • laska wanilii

  • wiórki z gorzkiej czekolady

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania LODY Z PIECZONYMI OWOCAMI

Bakalie sparz i namocz w rumie. Z żółtek i cukru ubij kogel-mogel, z białek sztywną pianę. Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyskrob z niej ziarenka, które dodasz do śmietany 36 % wsyp także do niej nasączone bakalie i wymieszaj. Przelej do foremek i wstaw do zamrażalnika. Owoce ułóż na blasze polej wodą i piecz, aż zmiękną. Podaj z nimi lody i posyp wiórkami z czekolady :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat