Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z gruszkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki twarde 2 sztuki
masło 30 g
cukier 1/4 szklanki
lody ok. 500 m

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z gruszkami

Gruszki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Połówki gruszek pokroić w plasterki. Masło i cukier przełożyć do garnka, rozpuścić. Wrzucić do tego kawałki gruszek. Gotować na małym ogniu ok. 2 minuty, co chwilę mieszając. Gruszki wyjąć z sosu, sos lekko odparować i przestudzić. Ciepłe gruszki rozłożyć do pucharków. Na gruszkach rozłożyć dowolne lody (użyłam lodów o smaku śmietankowo-toffi). Lody polać przygotowanym maślanym sosem. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.10.2014 08:30
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak